چطور کلاه کاسکت را تمیز کنیم

چطور کلاه‌کاسکت را تمیز کنم ؟ در این مقاله قصد داریم به شما تمامی روش های تمیز کردن کلاه کاسکت را آموزش دهیم و هر نکته که باید بدانید را در این مقاله بخوانید.
چطور کلاه کاسکت را تمیز کنیم
چطور کلاه کاسکت را تمیز کنیم

چطور کلاه‌کاسکت را تمیز کنم؟ شستن کلاه‌کاسکت یکی از روتین‌ترین کارهایی است که شما باید به‌صورت دوره‌ای حداقل هفته‌ای یک‌بار یا به‌صورت ماهیانه  انجام دهید. اما چرا باید کلاه‌کاسکت را بشوییم؟ اصلاً کلاه ایمنی نیازی به شستشو دارد؟ قطعاً بله.

کلاه‌کاسکت به دلیل ساختار بسته‌ای که دارد، محل تجمع گرمای سروصورت است. این مسئله به‌ویژه در فصل تابستان شدت بیشتری پیدا می‌کند. اگرچه بیشتر کلاه‌کاسکت‌ها سیستم تهویه هوا دارند که از تجمع گرما جلوگیری می‌کند، اما به دلیل استفاده از چندلایه پلیمر و پلاستیک، درهرصورت تجمع گرما و تعریق زیاد سروصورت شما در زیر کلاه اجتناب‌ناپذیر است.

شرایط دمایی و رطوبتی که در زیر کلاه‌کاسکت ایجاد می‌شود، به همراه وجود باکتری‌های فعال بین موها، محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها، قارچ‌ها و برخی بیماری‌های پوستی است. این وضعیت برای سلامت پوست سر بسیار مضر است؛ بنابراین، ضروری است که هنگام خرید، کلاه‌کاسکتی  باقابلیت شستشو خریداری کنید تا از بروز مشکلات پوستی در آینده نیز جلوگیری شود.

اما شاید برای شما سوال شود که چطور می‌توانیم کلاه‌خود را بشوییم طوری که آسیب نبیند؟  در ادامه به پاسخ این سوال که چگونه چطور کلاه‌کاسکت را تمیز کنم خواهیم پرداخت.

چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم

چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم

مراحل شست‌وشوی کلاه‌کاسکت

در ادامه به‌صورت لیست‌وار مراحل شستشوی کلاه‌کاسکت را برای شما آورده‌ایم:

۱. جداکردن ابر داخلی کلاه‌کاسکت

در مرحله اول باید ابر داخلی کلاه‌کاسکت را که معمولاً قابلیت شستشو دارد را بادقت و احتیاط جدا کنید. این ابر توسط خارهای پلاستیکی ظریف در داخل کلاه نصب شده است، بنابراین باید باظرافت و دقت بسیار بالا باید آن را از کلاه خارج کنید تا آسیبی به خارها یا ابر وارد نشود.

ابر داخلی کلاه معمولاً از سه بخش تشکیل شده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • ابر گوش سمت راست
  • ابر گوش‌ سمت چپ
  • ابر بخش فوقانی

نکته‌اتی که حتماً باید مدنظر داشته باشید در رابطه‌ با کلاه‌های بلوتوث دار است. در اکثر این مدل‌ها، بلوتوث در زیر ابر داخلی قرار دارد که بعد از خارج‌کردن ابر، باید مراقب باشید که بلوتوث کلاه شما آسیبی نبیند.

۲- جداسازی کلیه لوازم الکتریکی متصل به کلاه

اگر کلاه شما دارای دوربین و یا بلوتوث است، این مرحله را انجام دهید در غیر این صورت مستقیماً به سراغ مرحله ۳ بروید.

در ابتدا قبل از شستشوی کلاه، حتماً باید تمام قطعات الکتریکی متصل به آن را جدا کنید که با برخورد آب خراب نشوند؛ زیرا این قطعات در صورت تماس با آب، آسیب می‌بینند. توجه داشته باشید که حتی اگر وسایل شما ضد آب باشند باز هم باید آن‌ها را جدا کنید؛ زیرا آلودگی‌های زیادی در اطراف این وسایل جمع می‌شود که باید آن را به‌خوبی تمیز کنید.

۳- خارج‌کردن طلق کلاه‌کاسکت

طلق کلاه‌کاسکت توسط گوشواره‌های مخصوصی به کلاه متصل می‌شود. این گوشواره‌ها دارای نقاط ریزی هستند که محل تجمع بسیاری از آلودگی‌ها نیز می‌باشند. برای ادامه شستشوی بهتر کلاه، باید طلق را جدا کنید. اما چگونه باید این کار را انجام دهید؟ ابتدا طلق را در حالت باز قرار دهید و در مرحله بعد خار طلق را آزاد کنید تا طلق به‌راحتی از کلاه جدا شود.

با انجام این کار، می‌توانید طلق و گوشواره‌ها را به طور کامل تمیز کنید و از تجمع هر گونه آلودگی جلوگیری نمایید.

۴- شست‌وشوی دستی ابر داخلی

در مرحله بعدی سراغ ابر داخلی کلاه خواهیم رفت. شستشوی این ابر باید به‌صورت دستی و با استفاده از مواد شوینده‌ای که فاقد آنزیم هستند انجام شود. آنزیم‌ها، کاتالیزورهای بیولوژیکی هستند که در صورت استفاده نادرست، می‌توانند باعث رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها شوند. همچنین، اگر آنزیم‌ها به طور کامل از ابر داخلی خارج نشوند، ممکن است باعث حساسیت پوست سروصورت شوند و مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورند.

ازآنجایی‌که ابر داخلی کلاه‌کاسکت مستقیماً با سروصورت تماس دارد، بسیار قابل‌اهمیت است که به‌درستی آن را بشویید. ساختار متخلخل ابر داخلی، آن را به مکانی مناسب برای گیرافتادن آنزیم‌ها و مواد شوینده تبدیل کرده است. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم که ابر داخلی را با شامپو بچه یا شوینده‌های بسیار ملایم و با مقدار زیادی آب بشویید.

۵- تمیزکردن بدنه و قسمت میانی کلاه‌کاسکت

در مرحله بعدی به سراغ قسمت میانی کلاه خواهیم رفت. اکثر کلاه‌های کاسکت از پلی‌استایرن ضربه‌گیر ساخته شده‌اند. این ماده در برابر آب امکان دارد ضعیف شود و دچار جمع‌ شدن شود، که باعث می‌شود به قسمت میانی کلاه آسیب برسد. از طرفی دیگر این قسمت معمولاً کمتر در معرض آلودگی‌ها قرار دارد و نیازی به شستشوی مکرر ندارد.

برای تمیزکردن قسمت میانی، کافی است از یک دستمال نرم و مرطوب استفاده کنید یا حتی می‌توانید از پمپ باد برای ازبین‌بردن آلودگی‌های داخل کلاه استفاده کنید. همچنین برای تمیزکردن بدنه خارجی کلاه‌کاسکت، بهتر است از شیشه‌پاک‌کن ساده استفاده کنید. توجه داشته باشید که شستشوی بیش از حد این قسمت می‌تواند به طلق کلاه آسیب وارد کند.

۶- شست‌وشوی طلق کلاه‌کاسکت

طلق کلاه‌کاسکت از پلاستیک شیشه‌ای ساخته شده است که نسبت به شیشه زودتر کدر می‌شود. این امر به این دلیل است که نمی‌توان از شیشه خالص در طلق استفاده کرد، زیرا مقاومت کمتری دارد و در صورت شکستن، ذرات ریز شیشه وارد چشم می‌شوند  باعث آسیب‌های شدیدی خواهد شد. پلاستیک شیشه‌ای که در کلاه‌های کاسکت باکیفیت استفاده می‌شود، کدر نمی‌شود و فقط برخورد اشیاء تیز می‌تواند باعث ایجاد خط‌وخش روی آن شود. بااین‌حال، شستشوی نادرست طلق می‌تواند باعث کدرشدن آن و کاهش دید شما شود.

توجه داشته باشید که برای شستشوی طلق کلاه‌کاسکت، به‌هیچ‌وجه نباید از شوینده‌ها استفاده کنید، زیرا این مواد می‌توانند ساختار بیرونی طلق را خراب کنند. بهتر است طلق را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید یا با مقدار زیادی آب به‌آرامی آن را بشویید.

نکته: برای شستشوی طلق بهتر است آن را در معرض نور خورشید قرار ندهید و فقط در سایه بگذارید تا خشک شود

۷- خشک‌کردن لوازم شسته شده

پس از شستشوی کلاه‌کاسکت و قطعات آن، نکته‌ای که حائز اهمیت است، نحوه خشک‌کردن صحیح کلاه است. همان‌طور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، قراردادن کلاه‌کاسکت و اجزای آن در معرض نور مستقیم خورشید، به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. دلیل این امر، عملکرد ذرات آب باقی‌مانده بر روی سطح کلاه‌کاسکت است. این ذرات، مشابه عدسی عمل می‌کنند و تمرکز نور خورشید، می‌تواند به‌مرورزمان، کیفیت و دوام قطعات کلاه‌کاسکت را کاهش دهد. بهترین روش برای خشک‌کردن، قراردادن قطعات و ابر داخلی کلاه‌کاسکت در فضایی باز و سایه است تا به‌آرامی و به طور طبیعی خشک شوند.

۸- تمیزکردن نقاط ریز کلاه‌کاسکت

در برخی کلاه‌کاسکت‌ها، به‌ویژه مدل‌های فک متحرک، نقاط ریز و درزهای فراوانی وجود دارد که به‌مرور زمان، محل تجمع آلودگی‌ها، به‌خصوص گردوغبار خواهند شد.

تجمع این آلودگی‌ها، می‌تواند عملکرد اجزای مختلف کلاه‌کاسکت، مانند فک و طلق را مختل کنند و در نهایت، منجر به خرابی آن‌ها شود؛ بنابراین، توصیه می‌کنیم که این نقاط ریز را به طور مرتب، با استفاده از وسایلی مانند گوش‌پاک‌کن یا پنس، تمیز کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود و همچنین آلودگی‌ها در این نقاط زیاد نشوند تا تمیزکردن آن نیز راحت‌تر باشد.

۹- متصل‌کردن کلیه لوازم جدا شده

بعد از اتمام مراحل شستشو و خشک‌کردن کلاه‌کاسکت، نوبت به نصب مجدد قطعات جدا شده می‌رسد. در این مرحله، دقت و ظرافت  شما اهمیت بالایی دارد. ابتدا، بلوتوث کلاه‌کاسکت را بادقت و طبق دستورالعمل‌های مربوطه نصب کنید. توصیه می‌کنیم که بخش کنترل‌کننده بلوتوث را در سمت چپ کلاه نصب کنید تا دسترسی به آن آسان‌تر باشد.

سپس، ابر داخلی را به‌آرامی بر روی بلوتوث قرار دهید تا از آسیب‌دیدن سیم‌های آن جلوگیری شود. سایر قطعات را نیز با بررسی دقیق و اطمینان از قرارگیری صحیح، نصب کنید. اگر نیاز بود لولای فک را با مقدار کمی روغن‌کاری، روان‌سازی کنید و سپس نصب کنید تا مشکلی پیش نیاید.

۱۰- استفاده مجدد از کلاه‌کاسکت

بعد از شستشو، خشک‌کردن و نصب مجدد قطعات الکترونیکی، می‌توانید با اطمینان از تمیزی و سلامت کلاه‌کاسکت، مجدداً از آن استفاده کنید. قبل از استفاده، لازم است کلاه‌کاسکت را به طور کامل بررسی کنید تا از عدم وجود مواد شوینده در ابر داخلی و قرارگیری صحیح طلق اطمینان حاصل کنید. همچنین، در صورت مشاهده هرگونه قطعه شکسته یا آسیب‌دیده، نسبت به تعویض آن اقدام کنید تا ایمنی شما در حین استفاده از کلاه‌کاسکت، تضمین شود.

چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم

چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم

توصیه‌هایی در رابطه با اینکه چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم ؟

در آخر نیز چند توصیه برای پاسخ به این سوال که چطور کلاه کاسکت را تمیز کنم:

  • هنگام تمیزکردن آستر، از صابون‌های ملایم مانند شامپو بچه یا شوینده ملایم لباسشویی استفاده کنید.
  • قبل از پاک‌کردن پدها، برای چند دقیقه از حوله آغشته به آب گرم استفاده کنید.
  • برای تمیزکردن کلاه ایمنی خود، از حوله‌های میکروفایبر نرم و بدون خراش استفاده کنید.
  • برای پاک‌سازی منافذ و مفاصل، از پنبه استفاده کنید.
  • کلاه ایمنی و آستر خود را با هوا خشک کنید و در صورت تمایل، از فن اتاق برای تسریع فرایند خشک‌شدن استفاده کنید.
  • قسمت‌های متحرک کلاه ایمنی خود مانند لولای روکش را با روغن روان‌کننده چرب کنید.
  • پوسته یا روکش کلاه ایمنی موتورسیکلت را نمالید، به‌ویژه برای ازبین‌بردن لکه‌های سخت.
  • از هر نوع ماده تقطیر نفتی یا پاک‌کننده بر پایه حلال روی کلاه ایمنی خود استفاده نکنید.
  • از شیشه‌پاک‌کن یا هر ماده تمیزکننده بر پایه آمونیاک روی پارچه محافظ استفاده نکنید (آمونیاک باعث شکستن لنزهای پلی‌کربنات می‌شود و به‌مرور زمان از یکپارچگی آن‌ها می‌کاهد)
  • روی کلاه ایمنی یا آستر خود از صابون‌های خشن مانند صابون ظرف‌شویی استفاده نکنید.
  • از ورق‌های خشک‌کن در کلاه ایمنی خود استفاده نکنید (ورق‌های خشک‌کن مواد شیمیایی سختی دارند و در بسیاری از افراد باعث واکنش‌های آلرژیک پوستی می‌شوند)
  • برای تمیزکردن آستر خود، از نرم‌کننده پارچه یا صابون با نرم‌کننده پارچه در آن استفاده نکنید (نرم‌کننده پارچه از کارکرد آسترهای ضدرطوبت جلوگیری می‌کند)
  • آستر کلاه ایمنی خود را در خشک‌کن قرار ندهید
اشتراک گذاری مقاله
امتیاز شما به مقاله؟
امتیاز

مطالب بیشتر